کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه (6 قدم مهم)
Wiki Article
صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه
یکی از جذابترین شغلهای دنیا کسب و کار اینترنتی میباشد؛ زیرا در هر شرایط و در هر مکانی برای شما کسب درآمد ایجاد میکند. برخلاف تصور بیشتر افراد که شروع کسب و کار اینترنتی را کاری سخت و دشوار میپندارند، آغاز کردن این کار اصلا کاری دشوار نیست؛ اما به موفقیت رساندن آن ممکن است دشوار باشد. کسب و کار اینترنتی سریعترین روش برای درآمد است که بدون نیاز به سرمایه اولیه، دانش فنی و تخصص و بدون نیاز به مجوز و دفتر و نیرو کار و... و در هر شرایط دیگری میتواند راهاندازی شود؛ فقط نیاز به یک ایده ناب و برنامه ریزی دقیق دارد. ما در این مقاله به سوالاتی همچون: کسب و کار اینترنتی چی است؟ چطور بدون سرمایه یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟ چطور بدون داشتن ایده، کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟ چطور تنهایی، بدون دفتر کار و در منزل یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟ انوع کسب و کار اینترنتی؟ و سوالات مشابه دیگر پاسخ خواهیم داد. این مقاله نقشه راه ساخت کسب و کار اینترنتی موفق و پولساز را به شما نشان خواهد داد تا به راحتی بتوانید یک کسب و کار اینترنتی برای خود درست کرده و در منزل خود بتوانید به یک کسب درآمد برسید.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
به هر فعالیت و هر کسب درآمدی که از طریق اینترنت انجام شود، کسب و کار اینترنتی گفته میشود. در کسب و کار اینترنتی، صاحب اصلی کار، خودتان هستید و توسط آن درآمد هایی را به دست می آورید. هر چند ممکن است شما در سایت خودتان کالا ها و محصولات شرکت های دیگر را نیز به فروش برسانید؛ ولی در هر حال صاحب کار، خودتان هستید و از آن طریق برای خودتان کسب درآمد میکنید. همچنین کسب و کاریهای اینترنتی دارای انواعی هستند که در ادامه به آن ها پرداخته خواهد شد.
انواع مدلهای کسب و کار اینترنتی

کسب و کارهای اینترنتی دارای انواعی هستند که در ادامه مهمترین آنها ذکر خواهند شد.
1- فروش کالا
در این نوع از کسب و کار اینترنتی، به صورت مستقیم یا غیر مستقیم کالا و محصولی برای فروش ارائه میشود؛ حالا ممکن است فردی محصولات خود را در سایت خودش به فروش برساند و یا ممکن است محصولات شرکت دیگری را در سایت خود به فروش برساند. هنگام فروش محصولات خود که سود عاید از آن برای خود او باقی خواهد ماند؛ اما گاهی کاربر محصولات دیگران را در سایت خود به فروش می رساند که در این شرایط نیز از فروش کالا و یا محصولات دیگران از آنها به ازای هر فروش پورسانت دریافت میکند. برای مثال، دیجی کالا یک فروشگاه اینترنتی است که هم محصولات خود و هم محصولات دیگران را در سایت خود به فروش می رساند و در قبال آن پورسانت دریافت میکند و روزانه درآمد های بسیار بالایی را برای خود کسب میکند و یکی از مشهورترین فروشگاه های اینترنتی در ایران میباشد.
2-فروش خدمات
این مدل کسب و کار هم مانند فروش کالا میباشد با این تفاوت که در این روش خدمات به جای کالای فیزیکی به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم و واسطهای برای مشتریان ارائه میشود. برای مثال، سایت فروش هاست و دامین، هم خودشان به صورت مستقیم سرورهایی برای ارائه خدمات هاست دارند و هم به صورت غیر مستقیم و واسطهای خدمات هاستینگ شرکتهای خارجی را به مشتریانشان ارائه میدهند. این کسب و کار هم دارای درآمد بالایی میباشد و افراد میتوانند با فروش خدمات خود کسب درآمد کنند.
3- آموزش و فروش محتوا
آموزش و فروش محتوا یکی از کم دردسرترین مدلهای کسب و کار اینترنتی میباشد. آموزش دادن محتواها و فروش آنها از بهترین مدلهای کسب و کار اینترنتی است. در این مورد نیز، مثل موارد قبلی، هم به صورت مستقیم و هم غیر مستقیم میتوان محتواها را به فروش رساند و به کسب درآمد پرداخت. در روش مستقیم، شما میتوانید محصولات آموزشی در زمینههای مختلف را تولید کنید و آن ها را به صورت مستقیم و به شیوه دانلودی به فروش برسانید. در روش غیر مستقیم، شما میتوانید از طریق ترافیکی که روزانه برای محتواهای خود به دست میآورید، کسب درآمد کنید. مثلا سایت زومیت با جذب ترافیک برای محتواهایش، به تبلیغ شرکتها و سایتهای دیگر میپردازد و از آن طریق کسب درآمد می کند. این مورد کسب و کار بهتر از موارد گفته شده دیگر میباشد؛ زیرا نه به سرمایه اولیه نیاز دارد، نه هزینهای برای طراحی سایت دارد و نه نیاز به محصول و کالایی دارد که باید برای تهیه و خرید آنها پولی پرداخت کرد؛ پس افرادی که به دنبال شغل بی دردسر و بدون هزینه هستند، میتوانند از این مورد استفاده کنند.
ایدههای کسب و کار اینترنتی اجرا نشده در ایران
همیشه به دنبال ایده هایی نباشید که تا به امروز در ایران اجرایی نشدهاند. ایدههای اجرا نشده؛ علاوه بر این که سود بسیاری برای شما خواهد داشت، ولی در ابتدا دردسرهای زیادی را نیز برای شما به ارمغان خواهد آورد؛ مانند نیاز به سرمایه اولیه و صرف وقت بسیار. پس همیشه لازم نیست که دنبال ایدههای اجرا نشده باشید. گاهی لازم است از همان ایدههای اجرا شده استفاده کنید و به کسب درآمد بپردازید. در ادامه مقاله مطالبی گفته خواهد شد که شما بتوانید براساس تخصص و علاقهای که دارید، یک کسب و کار اینترنتی سود آور را با کمترین سرمایه راهاندازی کنید، به ادامه مقاله توجه کنید.
چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟

این مقاله بیشتر برای افرادی مناسب است که قصد دارند با صرف هزینه کم، کسب و کار اینترنتی خود را شروع کنند. در این مقاله ایده های کم هزینه کسب و کار اینترنتی مورد بررسی قرار خواهد گرفت تا شما برحسب علاقه و تخصص خود بتوانید هر کدام از آن ها را انتخاب کنید و شروع به کسب درآمد کنید. البته قابل ذکر است که این مقاله کسب و کارهای اینترنتی با هزینههای کم را مورد بررسی قرار خواهد داد پس اصلا به فکر راه اندازی اپلیکیشن موبایلی خاص و یا فروشگاه اینترنتی پر از کالا مثل دیجی کالا نباشید.
قدم اول : شناسایی تواناییها

قدم اولی که برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی باید بردارید، شناسایی توانایی خودتان است. با شناسایی توانایی و علاقه و تخصص خودتان، میتوانید انتخاب مسیر کسب و کار خودتان را تسریع ببخشید. ببینید کدام تخصص را دارید. آیا شما قلم خوبی دارید؟ آیا شما خوب سخن میگویید؟ آیا شما خوب فتوشاپ میکنید و... اگر توانایی های شما کم هست و یا حتی نیست، باز هم میتوانید به کسب و کارهای اینترنتی بپردازید به شرط آنکه بتوانید حداقل تخصصهای لازم برای یک وبمستر یا مدیر سایت را یاد بگیرید. این کار هم دشوار نیست و روزانه با چند ساعت مطالعه قابل یادگیری است. مثلا برای قرار دادن یک عکس در سایتتان باید با نرم افزار فتوشاپ آشنایی داشته باشید و آن را فتوشاپ کرده و معایب آن را از میان بردارید و به مزایای آن اضافه کنید و یا برای راه اندازی سایت خودتان باید با یکی از سیستمهای سایتساز که در حال حاضر پر طرفدار هستند، آشنایی کامل داشته باشید تا بتوانید به طراحی سایت بپردازید.
قدم دوم : انتخاب حوزه کاری

انتخاب حوزه کاری حتما چنین نیست که هیچ کس آن را عملی نکرده باشد منظور از انتخاب حوزه کاری، حیطهای است که میخواهید در آن به فعالیت بپردازید. برای این کار ابتدا باید علایق خود را مشخص کنید سپس شرایط آن حوزه کاری را بسنجید. مثلا این که، این کسب و کار چقدر طرفدار دارد و تا چه اندازه می تواند نیاز افراد را رفع کند. مثلا افرادی که در یک حوزه خاص مثل برنامه نویسی تخصص و مهارت دارند، میتوانند در زمینه برنامه نویسی موبایل به فعالیت بپردازند و یک سایت آموزشی را در این مورد طراحی کنند. اما در این میان افرادی هم وجود دارند که تخصص خاصی ندارند و به دنبال یک حوزه کاری پر طرفدار میگردند. در این شرایط یا افراد باید حوزه های پرطرفدار را شناسایی کرده و سعی کنند در آن حوزه به تخصص برسند یا اگر نمیتوانند به تخصص برسند و توانایی آن کار را ندارند، میتوانند شروع به فروش محصولات پر طرفدار به صورت واسطهای کنند. پس میتوان برای انتخاب و راهاندازی یک کسب و کار مناسب، از طریق گوگل به تحقیق و بررسی پرداخت و مناسب ترین آن ها را انتخاب کرد. مثل فردی که هم در حوزه آشپزی تخصص دارد و هم به حوزه گلدوزی علاقمند است، میتواند از طریق google trend تعداد طرفداران هر کدام را متوجه شده و پس از بررسی های لازم به سمت رشته پر مخاطبتر برود. گوگل ترند روند دیده شدن یک کلید واژه را مشخص میکند؛ این که در طی چندین سال، چه تغییراتی در یک رشته اتفاق افتاده است، می توان به دست آورد. همچنین با سرچ کلید واژههایی در گوگل نیز میتوان میزان اطلاعات و طرفداران در آن رشته را متوجه شد و سپس با آگاهی وارد حرفه مورد نظر شد.
قدم سوم : بررسی سایتهای رقبا

برای کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید
یکی از کارهایی که حتما باید قبل از شروع کسب و کار اینترنتی مورد بررسی قرار گیرد، بررسی کردن سایتهای رقبای آن حیطه است. سایت رقبای خود را میتوان از صفحه اول گوگل مورد جستجو و بررسی قرار داد. شما حتما باید ترافیک آن سایت، قدمت سایت، محتوای آن و خدمات و محصولات سایتهای رقبای خود را مورد بررسی قرار دهید. برای بررسی ترافیک سایت مورد نظر میتوانید از افزونه الکسا تولبار استفاده کنید. با استفاده از الکسا تولبار میتوانید به صورت تخمینی ترافیک روزانه سایت مورد نظر را بررسی کنید. مثلا سایتی که الکسای پنج هزار ایران را دارد، روزانه هزار بازدید دارد. ویژگی بعدی که باید مورد توجه قرار دهید، این است که بررسی کنید سایت مورد نظر از چه زمانی کارش را شروع کرده است و نسبت به این چند سال تا چه اندازه پیشرفت کرده است. این موارد را شما می توانید توسط سایت whois.com بررسی کنید. مورد بعدی بررسی کردن محتوای سایت رقبا میباشد. از این طریق است که میتوان به حرفهای بودن یا نبودن یک سایت پی برد. در صورتی که آنها محتوای ضعیفی داشته باشند، شما با تولید محتواهای قویتر میتوانید بر آنها غلبه کنید و معروفت ترین در حوزه خود باشید. اما اگر محتوای آنها قوی باشد، شما باید تلاش کنید تا محتواهای قویتر از آنها و در قالبهای مختلف در سایتتان ارائه کنید تا بتوانید با آن ها به رقابت بپردازید. بررسی محصولات و خدمات آنها نیز میتواند همین موضوع حرفهای بودن آنها را به نمایش بگذارد. مثلا تبلیغ نویسی صفحه محصولات آنها را مورد بازبینی قرار دهید.
با بررسی کردن موارد ذکر شده، به نقاط ضعف و قوت رقبای خود پی میبرید و سایت خود را مطابق آن طراحی میکنید همچنین میتوانید بفهمید که تا چه اندازه توان رقابت با رقبای خود را دارید و سپس اقدام به شروع کاری کنید.
قدم چهارم : راه اندازی و طراحی سایت

برای این که هزینه مصرفیتان زیاد نشود، بهتر است خودتان سایتتان را طراحی بکنید و نیازی نیست که هزینه اضافی برای طراحی سایت پرداخت کنید. انتخاب هاست و نام دامین اولین کاری است که باید انجام دهید. با توجه به حوزه کاریتان، میتوانید نام دامین را انتخاب کنید و برای انتخاب هاست یا شرکتی که میزبان سایت شما است، باید به نکات مهمی توجه کنید. مواردی که باید به آن توجه کنید، این است که نباید هاستهای ارزان قیمت را خریداری کنید. سپس توجه به پشتیبانی و کیفیت و سرعت هاست است که باید مورد توجه قرار گیرد و آخرین و مهمترین مورد هم در دسترس بودن همیشگی سایت شما میباشد. برای طراحی سایت نیز میتوانید از ورد پرس استفاده کنید. وردپرس یک سایت ساز محبوب و رایگان در سراسر جهان میباشد که کار کردن با آن بسیار ساده و راحت است. وردپرس ابزاری است که تمام چیزهایی که درون ذهنتان میگذرد را به وب سایت منتقل میکند. با افزونههای وردپرس میتوان همه چیز را کنار هم داشت. مثلا میتوان سایتی هم به عنوان وبلاگ و هم به عنوان فروشگاه طراحی کرد و با هم داشت. ورد پرس منابع زیادی را در وبهای فارسی دارد که این، کار را برای افراد آسان کرده است. به دلیل ویژگیهای ذکر شده ورد پرس طرفداران زیادی در ایران دارد. همچنین سایتهای بسیاری وجود دارند که در زمینه آموزش دادن ورد پرس به صورت رایگان فعالیت میکنند که شما میتوانید برای طراحی سایتتان آنها را یاد بگیرید و به طراحی بپردازید. همچنین افرادی که دارای تجربه و دانش خاصی نیستند، میتوانند برای طراحی سایتشان از وب سایتهای ایرانیِ ساز وبزی یا پرتال استفاده کنند تا بتوانند وب سایتشان را متناسب با سلیقه خود طراحی کنند. سایت سازها به گونهای هستند که از قبل همه موارد مورد نیاز را آماده کردهاند و فقط لازم است شما آنها را انتخاب کنید. سایت سازهای ایرانی دارای هزاران قالب متنوع در حوزههای کاری هستند که قابلیت ویرایش در هر زمان را نیز برای افراد برقرار میکنند. همچنین شخصی سازی در سایتها به صورت نامحدود انجام می شود.
چرا بهتر است خودمان طراحی سایتمان را انجام دهیم؟
اگر یک شرکتی بخواهد برای شما سایتی طراحی بکند، اول این که هزینههای زیادی را از شما خواهد گرفت و دوم این که هر مشکلی برای سایتتان پیش بیاید و یا هر تغییری که بخواهید برای سایتتان اعمال کنید، دوباره باید به سراغ همان شرکت بروید و دوباره باید برای آن کارها هزینه پرداخت کنید. ولی در صورت یادگیری طراحی سایت توسط ورد پرس و طراحی همان سایت توسط خودتان، میتوانید از پرداخت هر هزینه گزاف برای طراحی سایت جلوگیری کنید و هر تغییری را در هر زمانی بر روی آن اعمال کنید. همچنین یک کارآفرین موفق اینترنتی، باید بتواند مثل یک وبمستر حرفهای تمام مشکلات سایت خود را خود حل بکند و خودش تمام تغییرات دلخواهش را بر روی سایت اعمال کند.
چگونه فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنیم؟
راه اندازی کردن یک فروشگاه اینترنتی کار دشوار و پرهزینهای نمی باشد. ورد پرس و افزونهی ووکامرس امکان راه اندازی سایت فروشگاهی را به صورت رایگان برای شما فراهم میسازد. ووکامرس امکان اتوماتیک سازی همه چیز را از سفارش محصول توسط مشتری در سایت تا تحویل دادن آن به مشتری را به راحتی برای کاربر فراهم میسازد. در صورتی که کسب و کار شما به صورت فروشگاهی و فروش کالا است و باید سایتی مانند دیجی کالا داشته باشید، باز هم میتوانید توسط وردپرس از پوسته و قالب فروشگاهی این کار را انجام دهید. ووکاموس نیز پوستههای حرفهای و اورجینالی مخصوص فروشگاههای اینترنتی آماده کرده است که با صرف هزینه های کمی میتوانید آن ها را تهیه کنید و مورد استفاده قرار دهید.
چگونه برای سایت خود درگاه پرداخت آنلاین بگیریم؟
راه اندازی کردن یک سیستم پرداخت آنلاین از مهمترین اقداماتی است که باید برای درآمد زایی در سایت خود انجام دهید. سایت های واسط پرداخت اینترنتی، میتوانند بدون مراجعه به بانک و در عرض چندین دقیقه یک درگاه پرداخت آنلاین را برای شما ایجاد کنند. سایتهای قابل اطمینان بسیاری وجود دارند که این خدمات را انجام میدهند. همچنین این سایتها دارای مجوز هستند که شما میتوانید با خیال راحت از آنها استفاه کنید. علاوه بر این، تمام سیستمهای سایت سازها پلاگین های آمادهای را ارائه میکنند که کار کردن با آنها را بسیار راحت میکند. پس از این موارد، نیازی نیست که کدنویسی کنید و فقط با نصب کردن افزونه مورد نظر میتوانید یک سیستم درگاه پرداخت آنلاین را در مدت چندین دقیقه برای فروشگاه خود راهاندازی کنید.
سایت بیت پی یکی از بهترین سایتهایی است که در این زمینه فعالیت میکند. این سایت نیز مانند سایتهای دیگری که چنین خدماتی را ارائه میکنند، قابل اطمینان است و همچنین دارای پشتیبانی مناسبی است.
قدم پنجم : جذب ترافیک هدفمند

میزان درآمد شما را تعداد ترافیک سایت شما مشخص میکند. اکثر افراد برای جذب ترافیک هدفمند فقط صرف هزینه و تبلیغات را موثر میدانند در حالی که این چنین نیست و روش های رایگان زیادی وجود دارد که میتواند سبب جذب ترافیک برای سایت شما شود. شما در ابتدای کار هیچ نیازی به صرف هزینه برای تبلیغات ندارید و با کمترین هزینه میتوانید کسب و کار خودتان را راهاندازی کنید و برای آن جذب ترافیک انجام دهید. یکی از بهترین روشها برای افزایش ترافیک سایت، سئو سایت میباشد. یک سئوکار حرفهای کاری انجام میدهد که با توجه به کلمات و عبارت کلیدی مربوط به حوزه کاری شما، سایت شما در صفحه اول گوگل نمایش داده می شود و به این ترتیب روزانه ترافیک زیادی جذب سایتهای شما میشود. همانطور که اشاره کردیم روش های زیادی برای افزایش ترافیک سایت وجود دارد که یکی از بهترین های آنها سئو سایت است. زمانی که سایت شما در کلمات و عبارات کلیدی مربوط به حوزه کاریتان صفحه اول گوگل باشد، مطمئن باشید ترافیک زیادی را روزانه میتوانید از طریق گوگل جذب سایت خودتان کنید. هر ترافیکی که از طریق گوگل دریافت میشود، برای هر سایتی مهم و هدفمند است. کاملا مشخص است که کسی که در گوگل به دنبال چیزی میگردد، احتمال خیلی زیادی دارد که به مشتری تبدیل شود و خریدی را انجام دهد. حتی ممکن است خود گوگل سایت شما را در نتایج اولیه جستجو برای کاربران نشان دهد. ولی برای این کار باید به رعایت کردن چندین موارد بپردازید. این موارد عبارتند از: بالا بودن سرعت سایتتان، نداشتن محتوای کپی شده در سایت و بالا بودن محبوبیت سایت شما در بین دیگر سایتها. با رعایت موارد ذکر شده خود گوگل سایت شما را در صفحات اولیه برای مخاطبان خواهد آورد و بدین ترتیب بازدید سایتتان به شدت افزایش خواهد یافت.
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا یکی دیگر از روش هایی است که سبب افزایش بازدید سایت میگردد. شما با استفاده از بازاریابی محتوا میتوانید مخاطبان واقعی کسب و کارتان را به دست بیاورید. تولید یک محتوا را برای رفع نیازهای مخاطبان، بازاریابی محتوا میگویند. در بازاریابی محتوا شما نیاز های مخاطبانتان را شناسایی میکنید و در جهت رفع نیازهای آنها تولید محتوا میکنید و همین باعث جذب افراد به سایت شما میشود. پس در بازاریابی محتوا تمرکز روی تولید محتوای کاربردی است نه جذب مخاطب. امروزه حتی بیشتر سایت های معروف نیز که کسب و کار پردرآمدی دارند، به شیوهی تولید محتوای آموزشی و کاربردی روی آوردهاند. برای مثال دیجی کالا که یک فروشگاه اینترنتی پردرآمد و معروفی است و روزانه میلیاردها درآمد به دست میآورد، باز هم تولید محتوای آموزشی را در کنار فروشهایش به ارمغان آورده است و با راهنمایی کاربرانش برای انتخاب درستتر، تعداد جذب ترافیک خودش را به شدت بالا برده است. هر فرد دیگری میتواند از این شیوه هوشمندانه استفاده کند و روزانه تعداد زیادی از کاربران و مشتریان واقعی خود را پیدا کند. البته حسن خوبی که بازاریابی محتوا دارد این است که برعکس تبلیغات، به دنبال مشتری برای محصولات خود نیستید، بلکه با تولید محتوای مناسب شما، مشتریان خودشان به سراغ شما میآیند و جزو طرفداران شما باقی میمانند؛ زیرا آنها حسن نیت شما را در محتواهای شما می بینند و به شما اعتماد میکنند.
استفاده از شبکههای اجتماعی
امروزه شبکههای اجتماعی همانند اینستاگرام طرفداران بسیاری را در سراسر جهان به خود جلب کرده است و اکثر مردم بیشتر وقت خود را در آن میگذرانند؛ به گفته کارشناسان تقریبا 70 درصد از کاربران، از موبایل استفاده میکنند. همین نیز آن را به یکی از بهترین گزینه ها برای جذب ترافیک هدفمند تبدیل کرده است. برای همین است که بسیاری از برندهای بزرگ همچون دیجی کالا، بامیلو و دیوار و... اپلیکیشنهای خود را به راحتی در اختیار کاربران موبایل دار قرار میدهند و اهمیت زیادی را برای آنان قائل میشوند. اما توصیه میشود هرگز بستر اصلی کسب و کار خود را بر روی شبکههای اجتماعی موبایل بنا نکنید؛ این اشتباهترین کار ممکن است؛ زیرا که این شبکههای اجتماعی هرگز قابل اطمینان نیستند. سعی کنید از موتورهای جستجو غافل نشوید. برای جذب کردن مخاطبان هدفمند، گوگل و دیگر موتورهای جستجو کننده میتوانند منبع خوبی باشند. پس بستر اصلی کسب و کار شما باید در موتورهای جستجوگر باشد و از شبکههای اجتماعی فقط در جهت رشد و ترقی کسب و کارتان استفاده کنید؛ زیرا رسانههای اجتماعی برای دیده شدن بهترین روش هستند. البته این در مورد کسانی صدق میکند که کسب و کار آنها واقعی است و دنبال کنندههای غیر واقعی را نخریدهاند. شما برای رشد و ترقی کسب و کارتان نیاز به طرفداران واقعی دارید در غیر این صورت هیچ نفعی برای شما و کسب و کار شما نخواهد داشت.
قدم ششم : ساخت مشتری وفادار

ثابت نگه داشتن مشتریان و وفادار کردن آن ها آخرین قدمی است که در کسب و کار اینترنتی باید مورد توجه قرار گیرد. برای رونق کسب و کارتان باید همیشه مشتریان خود را راضی نگه دارید و به آنها اهمیت بدهید. گاهی مشتریانتان حتی برای شما مشتریهای دیگری میسازند؛ این در صورتی است که آنها از شما راضی بوده باشند و شما را به اطرافیان خود نیز معرفی میکنند. برندهای معروف نیز از طریق همین شیوهها به مدارج بالا رسیدهاند و امروز به عنوان پر طرفدارترین برندها شناخته میشوند. امروزه معرفی کالاها توسط افراد به اطرافیان خود بهترین نوع تبلیغات محسوب می شود و افراد این نوع تبلیغات را بیشتر از تبلیغات اینترنتی مورد قبول قرار میدهند و این در شرایطی خواهد بود که مشتریانتان از شما کاملا راضی باشند تا بتوانند شما و محصولات شما را به اطرافیان خود معرفی کنند. پشتیبانی خوب یکی از مهمترین مواردی است که علاوه بر ارائه محصولات و خدمات با کیفیت و... بر راضی نگه داشتن مشتریان و همچنین وفادار نمودن آنها تاثیر گذار است. پس همیشه پاسخگوی مشتریانتان باشید و حق را به مشتری بدهید؛ زیرا وظیفه شما است تا به مشکل مشتریان رسیدگی کنید و در معرض حل آنها برآیید. برای ثابت نگه داشتن مشتریانتان میتوانید شرایط ویژهای برای آنها به وجود بیاورید تا آنها ترغیب به دنبال کردن سایت شما و ترغیب از سایت شما شوند. شرایط ویژهای که میتوان برای وفادار نمودن مشتریان اعمال کرد، می تواند اعم از برگزاری تخفیف ها دورهای برای مشتریان و همچنین ارسال هدایایی ماهانه برای ایمیل آنها و همچنین برقراری شرایط ویژه برای مشتریان معمولی سایت باشد. برای مثال، میتوانید قسمتهایی برای پرسش و پاسخ در سایت، سوالات متداول، راهنمای خرید از سایت، بهینه سازی صفحه محصولات و فرایند خرید و داشتن صفحات درباره ما و تماس با ما، را در سایتتان طراحی بکنید و به این طریق مشکلات مشتریانتان را رفع کرده و در جلب رضایت آنها کوشا باشید. به این شیوه است که میتوان مشتریان ثابت و وفاداری برای خود جذب کرد. جذب کردن مشتری جدید، انرژی و وقت بیشتری را طلب میکند تا نگهداشتن مشتریان فعلی. پس بهتر است بیشترین وقت و انرژی خود را روی ثابت نگه داشتن مشتری ها خرج کنید.
کسب و کار اینترنتی با موبایل در ایران چگونه است؟
داشتن کسب درآمد از گوشی یکی از بهترین روشهای کسب درآمد محسوب میشود. امروزه استفاده کردن از موبایل یک کسب و کار اینترنتی پرسود را برای افراد رقم می زند؛ زیرا که استفاده از موبایل و شبکههای اجتماعی مخصوصا اینستاگرام در ایران بسیار بالا است و همین مورد هم کسب و کارها را به سمت اینترنت و مجازی شدن سوق داده است. هر جایی که مخاطبان زیادی حضور داشته باشند، قطعا کسب و کارها رونق خواهند داشت. از بین آن همه مخاطب بدیهی است که افرادی طرفدار تخصص و حوزه کاری شما باشند و شما بتوانید بر اساس آنها به کسب درآمد بپردازید و حیطه کاری خود را گسترش دهید. علاوه بر گسترش کسب و کار در فضاهای مجازی اعم از اینستاگرام، حتی به عنوان یک حیطه شغلی مستقیم میتوان در اینستاگرام به فعالیت پرداخت و بدون هیچ ریسکی به درآمدزایی پرداخت. برای مثال، بلاگرها و اینفلوئنسرها به صورت مستقیم و بدون هیچ سرمایه اولیه در اینستاگرام به فعالیت میپردازند و کسب درآمد میکنند. بلاگری کردن در اینستاگرام یکی از شغلهای اینترنتی پر درآمد است. یک بلاگر در هر حوزه ای که در آن به فعالیت مشغول است، به تولید محتوا میپردازد و آن را در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد و از آن طریق کسب درآمد میکند. یک بلاگر می تواند در حوزههایی مانند مد و فشن، آموزش خیاطی، آموزش آرایشگری، آموزش فیتنس، آموزش فروش و بازاریابی، آموزش مهارتهای زندگی و توسعه فردی، آموزش پول دار شدن و کسب ثروت، آموزش موفقیت فردی و... به فعالیت بپردازد. همچنین از مزیت کسب و کار اینترنتی در اینستاگرام این میباشد که نیاز به هیچ سرمایه اولیه و مجوزی ندارد و تنها با یک گوشی موبایل میتوان در آن حوزه فعالیت کرد و به کسب درآمد پرداخت. کسب درآمد یک بلاگر هم از طریق تبلیغات و هم از کسب و کار اینترنتی در منزل با اینستاگرام بدون هیچ سرمایه یا مجوزی قطعا امکان پذیر است. فقط نیاز به یک گوشی موبایل دارید تا بتوانید از طریق آن تولید محتوا کنید و کسب درآمد کنید. یک بلاگر اینستاگرام میتواند هم از طریق تبلیغات و همکاری در فروش و هم از طریق فروش محصولات خود کسب درآمد کند که مورد اول ببشتر در میان بلاگرها رایج است. آن ها برای یک استوری از پانصد هزار تومان تا چندین ده میلیون تومان دستمزد میگیرند و محصولات دیگران را تبلیغ میکنند و ماهانه به چندین صد میلیون و حتی میلیارد دسترسی پیدا میکنند.
جمع بندی کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه
در این مقاله روشهای راهاندازی کسب و کار اینترنتی به صورت مفصل مورد بحث قرار گرفته است. شاید شروع کردن و راهاندازی کردن یک کسب و کار اینترنتی راحت باشد؛ ولی موفقیت در آن و به کسب درآمد رساندن آن اصلا کار راحتی نیست. در این مقاله تاکید شده است که برای درآمد در کسب و کارهای اینترنتی و رشد کردن در آن، مهم ترین گام جلب رضایت و اعتماد مشتریان است تا به آن وسیله هم بتوانید مشتریان فعلی خود را به مشتریان ثابت و وفادار تبدیل کنید و هم به واسطه آن مشتریان به افراد دیگر معرفی شوید و با افزایش تعداد مشتریانتان به درآمدهای بالایی دست بیابید. برای رشد سریعتر سایتتان نیز میتوانید از صفحات مجازی اعم از اینستاگرام که بسیار پر طرفدار میباشد، کمک بگیرید و در آن جا نیز به فعالیت بپردازید و محصولات خود را بیشتر در معرض دید همگان قرار دهید تا بتوانید به درآمدهای بالایی دسترسی پیدا کنید. با توجه به موارد ذکر شده، خوانندگان این مقاله میتوانند کسب و کار اینترنتی خود را به راحتی راه اندازی کنند و براساس رشته و علاقهی خود در آن مشغول به فعالیت شوند و در ادامه به درآمدهای بسیار بالا دسترسی پیدا کنند.
Report this wiki page